Praatgroep: gesprekken met ervaringsdeskundigen


Waarom? Daarom!

Geconfronteerd worden met een levertransplantatie, roept vele vragen op. Zeker ook op sociaal, humanitair en belevingsvlak. Omdat we aanvoelen dat sommige patiënten en naaste familieleden nood hebben aan gesprek met een ervaringsdeskundige, staan onze vrijwilligers van LLT vzw altijd klaar voor u. Wij trachten u uit onze persoonlijke ervaring te helpen en bij te staan. Onderaan kan u zien wanneer we aanwezig zijn.
U mag ook altijd contact met ons opnemen voor een gesprek op afspraak.
Op vrijdag brengen onze vrijwilligers een bezoek aan de patiënten op de afdelingen Hosp 11 en Hosp 13. Onze sociaal assistente, Kathleen Remans, coördineert deze bezoeken. Zij is te bereiken via de sociale dienst op 016 34 86 20.

LUISTEREN,  PRATEN,  MOED GEVEN...

 

Vrijdag 13 maart 2020: 7 bezoeken, 7 verschillende verhalen. Luisteren, praten, moed geven. Laatste bezoeken, corona strooit zoals voor zoveel andere activiteiten roet in het eten. Voor ieders veiligheid geen bezoeken meer. Moeilijk voor de leden van de praatgroep, maar nog moeilijker voor hen die uitkeken naar onze bezoeken. 

 

Vrijdag 18 maart 2022: 7 bezoeken, 7 verschillende verhalen. Luisteren, praten, moed geven. 

Triomf triomf heft aan uw luit want de praatgroep heeft inderdaad groen licht gekregen om de patiënten op de afdelingen Hosp 11 en Hosp 13 terug te bezoeken! Uiteraard met de nodige voorzichtigheid en het strikt naleven van de coronamaatregelen die door Gasthuisberg nog worden voorgeschreven.

Weer een fijne beleving waarnaar, én door de patiënten, én door de verpleging én door de leden van de praatgroep enorm werd uitgekeken. 

Omdat we, als ervaringsdeskundigen zelf weten hoe belangrijk sociale contacten zijn met lotgenoten,  zijn we - mede op vraag van onze sociaal assistente Kathleen Remans - in het najaar van 2020 begonnen met chatsessies met onze leden. 

naar door velen wordt uitgekeken, vinden normaal telkens plaats op de 1ste zaterdag van de maand om 10u. 

Wanneer de 1ste zaterdag een feestdag is verschuift de chatsessie naar een andere datum. Die nieuwe datum wordt ruim van te voren aangekondigd. 

Wie al eens deelnam werd automatisch uitgenodigd. 

Nieuw vanaf juni 2022 : de uitnodiging voor de chatsessies gaat nu naar alle leden van LLT waarvan we het mailadres hebben en die dus ook onze Zonnemail ontvangen. 

Miranda Houben is het bestuurslid dat, in naam van de praatgroep, de uitnodiging voor de chatsessies verstuurt. 

Stuur haar voor vrijdag 12u of u graag deelneemt aan de sessie én vergeet het uur niet te vermelden! mirandaberto@hotmail.com

Zeker een keertje meedoen! We hebben elkaar altijd zoveel te vertellen en we luisteren al even graag naar wat de andere lotgenoten ons te vertellen hebben. 

Wie liever een individueel gesprek heeft, neemt contact op met Kathleen Remans van de sociale dienst of met iemand van de praatgroep. 

 

Onze namen, foto's en gegevens vindt u hieronder. Ook de data van aanwezigheid van iemand van de praatgroep in Gasthuisberg vindt u hierbij.

 We hopen u binnenkort op een van onze sessies te mogen verwelkomen en - wie weet - ook op een van onze activiteiten te mogen ontmoeten indien corona dit toelaat. 

 

Bernadette Wuyts 

Verantwoordelijke praatgroep LLT 

 

Contactgegevens

Burggraeve Michel

+32493606229

m.burggraeve@telenet.be

De Moor Michèle

+32475876550

michele.de.moor@telenet.be

Lanckohr Sandro

+31652084129

slanckohr@ziggo.nl

Smets Dirk

+32475485110

smets.baggerman@telenet.be

Stulens Willy

+32484130040

stulenswilly@hotmail.com

Van Heurck Ingrid

+32479326470

ingrid.van.heurck@telenet.be

Vogels Paul

+32478804887

paul.vogels@belgacom.net

Wuyts Bernadette

+32496556892

bernadette.wuyts@skynet.be

Kathleen Remans - Via sociale dienst TEL: 016 34 86 20 of via binnenlijn: 44342 (toestel aan de roltrap)

Aarzel niet om contact op te nemen met ons!

Het vrijwilligers-team LLT vzw