Home » Praatgroep

Praatgroep


Waarom? Daarom!

Geconfronteerd worden met een levertransplantatie, roept vele vragen op. Zeker ook op sociaal, humanitair en belevingsvlak. Omdat we aanvoelen dat sommige patiënten en naaste familieleden nood hebben aan gesprek met een ervaringsdeskundige, staan onze vrijwilligers van LLT vzw altijd klaar voor u. Wij trachten u uit onze persoonlijke ervaring te helpen en bij te staan. Onderaan kan u zien wanneer we aanwezig zijn.
U mag ook altijd contact met ons opnemen voor een gesprek op afspraak.
Op vrijdag brengen onze vrijwilligers een bezoek aan de patiënten op de afdelingen 446, 447 en 662. Onze sociaal assistente, Kathleen Remans, coördineert deze bezoeken. Zij is te bereiken via de sociale dienst op 016 34 86 20.

LUISTEREN,  PRATEN,  MOED GEVEN...

 

Sinds maart 2020 heeft corona ook de werking van de praatgroep in UZ Leuven danig verstoord.

Op 12 maart 2020 bezochten we voor de laatste keer live nog een 3-tal patiënten. Sedertdien zijn er geen fysieke bezoekjes, geen praatjes of luistermomenten meer mogelijk bij de pre- en postgetransplanteerden op de eenheden 445,446 en 662.

Omdat we, als ervaringsdeskundigen, zelf weten en ervaren hebben hoe belangrijk sociale contacten zijn met lotgenoten, zijn we - mede op vraag van onze sociaal assistente Kathleen Remans in het najaar van 2020 begonnen met enkele chatsessies met onze leden.

Een beetje aarzelend in het begin, het was immers voor ons allemaal een nieuwe ervaring! De respons van onze lotgenoten was echter zó groot dat we meerdere sessies op een dag moesten organiseren!

Zo bereikten we voor onze 'Kerstbabbel' een 50-tal leden, allemaal in super Kerststemming! Zelfs computerangsthazen deden mee!

Sinds maart 2021, een jaar na het stoppen van de wekelijkse, fysieke bezoeken aan de patiënten op de verschillende afdelingen, organiseren we vaste chatmomenten via het online systeem "Jitsi Meet". Dit is een gratis en zeer gebruiksvriendelijk videoconferentiesysteem dat beschikbaar is via computer (zonder dat er iets moet gedownload worden) of via GSM/tablet via de JITSI app.

Onze videobelsessies, waarnaar door velen wordt uitgekeken, vinden telkens plaats op de 1ste zaterdag van de maand om 10u en om 14u.

Graag deelnemen aan een sessie? Dat kan zeker!

Al wie al eens deelnam wordt telkens automatisch uitgenodigd. Wie graag voor de eerste keer wil deelnemen stuurt hiervoor een mailtje naar Miranda Houben: mirandaberto@hotmail.com.

Miranda is ons nieuw bestuurslid dat in naam van de praatgroep, de uitnodigingen voor de praatsessies verstuurt en coördineert. Wél graag noteren of u om 10 of 14 u wilt deelnemen, én om zeker te zijn dat alles tijdig geregeld geraakt, ontvangen we graag uw mailtje ten laatste vrijdag 12u, de dag voor de sessie dus! Dan sluiten we de inschrijvingen af.

Zo nodig helpen we u ook bij het inloggen voor het chatmoment.

Ik denk dat ik in naam van alle chatvrienden mag zeggen: gewoon meedoen! We hebben elkaar, ook vanop afstand, altijd zó veel te vertellen, te vragen. Steeds zijn we blij elkaar terug te zien.

Wie liever een individueel gesprek heeft met een lotgenoot, kan hiervoor steeds contact opnemen met Kathleen Remans (sociaal werk) 016/344342 of kathleen.remans@uzleuven.be of met iemand van de praatgroep.
Onze namen, foto's en gegevens vindt u hieronder.

We hopen u binnenkort op een van onze chatsessies te mogen ontmoeten!


Bernadette Wuyts
Verantwoordelijke praatgroep LLT

 

Contactgegevens

Burggraeve Michel

+32493606229

m.burggraeve@telenet.be

De Moor Michèle

+32475876550

michele.de.moor@telenet.be

Thomas Christiane

+32472897122

thomas.christiane@telenet.be

Stulens Willy

+32484130040

stulenswilly@hotmail.com

Smets Dirk

+32475485110

smets.baggerman@telenet.be

Vogels Paul

+32478804887

paul.vogels@belgacom.net

Wuyts Bernadette

+32496556892

bernadette.wuyts@skynet.be

Kathleen Remans - Via sociale dienst TEL: 016 34 86 20 of via binnenlijn: 44342 (Toestel aan de roltrap)

Aarzel niet om contact op te nemen met ons!

Het vrijwilligers-team LLT vzw